Vinea dostala lekci z futsalu

23.09.2011 08:53

SK Vinea Club Kadaň - CENTURIONS TEPLICE F.C. 1:10 (0:5)

Střelec čestného úspěchu domácích: Lukáš Novák - 44. min.

Góly soupeře: 7.min, 15., 20., 21., 22., 32., 40., 47., 48., 49.

Včera večer změřil náš tým své síly s divizním týmem teplických Centurionů. Soupeř k utkání přistoupil velmi zodpovědně (v téměř plné sestavě), zatímco nám chyběli 3 hráči základní sestavy (obránce Antonovič a 2 útočníci - Jakoubek a Škréta - všichni kvůli zranění). I přesto jsme však se soupeřem v prvních minutách střetnutí dokázali držet krok a pozornou obranou eliminovali jeho útočnou snahu. Jako první se do zápisu utkání zapsali hosté, když dokázali využít individuální chyby na polovině hřiště a rychlým brejkem otevřeli účet utkání. V dalším průběhu prvního poločasu velmi slušně hraného utkání technicky i takticky vyspělý soupeř suveréně navyšoval své vedení, když dokázal trestat chyby v naší rozehrávce. Soupeře jsme v prvním poločase dokázali potrápit snad jen individuální akcí Lukáše Nováka, který však vhodný čas k zakončení jím vypracované akce zmeškal a následnou snahu o zakončení již soupeř dokázal ztlumit.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se záměrem zrychlit střídání, pokusit se o častější střelbu a se snahou alespoň korigovat výsledek utkání vstřelením branky. Než se nám to však povedlo, soupeř po povedených kombinačních akcích zvýšil své vedení na 7:0. Čestný úspěch našeho mužstva zaznamenal ve 44.min utkání Lukáš Novák, který se dokázal prosadit povedenou střelou z pravé strany. Byla to však labutí píseň našeho mužstva, neboť soupeř v závěrečných minutách opět z rychlých brejků dokázal potrestat naše chyby a navýšil skóre utkání na konečných 10:1 pro hosty. 

Zhodnocení trenéra domácích Jáchym Oswalda:

Ačkoliv jsme v utkání inkasovali 10 gólů (většinu po individuálních chybách či ztrátách míče na polovině hřiště a díky nekoncentrovanosti v závěrech obou poločasů), podobná měření sil s tak kvalitními celky jakými tepličtí centurioni bezesporu jsou, znamenají pro náš relativně nezkušený tým možnost získat cenné zkušenosti, které následně můžeme "prodat" v krajské soutěži. Pozitivně bych hodnotil přístup celého týmu k utkání, kdy ani za stavu 7:0 utkání nevzdali, ale snažili se do poslední minuty hrát. Dále musím zmínit návrat Kamila Šabíka do našeho týmu, jeho projevený zájem o futsal kvitujeme a věříme, že stejně jako v dnešním utkání, kdy byl jedním z těch, kteří se snažili přinést do hry myšlenku, bude i v dalších zejména soutěžních utkáních naší oporou. Soupeři děkujeme za vzájemné měření sil a přejeme hodně štěstí v nadcházející futsalové sezóně.       

 

Zpět