Rozhodlo neproměňování šancí

07.09.2011 09:47

SK Vinea Club Kadaň - Betis Kadaň - 4:6 (1:3)

branky domácích: Šabík J., Antonovič, Rapant, Jakoubek

Včera večer absolvoval náš tým své první přátelské utkání v letošní sezóně, ve kterém jsme na domácí palubovce přivítali taktéž "domácí" tým Betis Kadaň. Utkání začalo oboustranně opatrně, přičemž zkušenější soupeř zpočátku častěji držel míč na svých kopačkách. Po opatrném začátku jsme se osmělili a několika útočnými výpady ohrozili hostujícího gólmana. První "gólové" slovo utkání si však vzali hosté a v polovině prvního poločasu jsme inkasovali podruhé. Poté se hosté dopustili faulu a z následného přímého kopu snížil Honza Šabík povedenou střelou na 1:2. Následovala série několika gólových šancí, jejichž ústřední postavou byl zejména Lukáš Novák, ke škodě našeho týmu se mu však žádnou z nich nepodařilo přetavit v branku, čehož následně využil soupeř a do poločasu zvýšil na 3:1.

Ve druhé půli jsme se zvýšeným pohybem a napadáním soupeřovi rozehrávky pokusili dostat soupeře pod tlak (zejména při rozehrávce), což se nám částečně podařilo, když jsme snížili Markem Rapantem na kontaktních 2:3. S tím se hráči betisu nehodlali smířit a možná i proto se na hřišti začalo více jiskřit, avšak rozhodčí si dokázali sjednat pořádek a i jejich zásluhou bylo utkání odehráno bez zásadnějších konfliktů. V těchto chvílích nás svými jistými zákroky podržel gólman Ladislav Šinágl. Po snížení soupeř přeci jenom využil svých zkušeností a nacvičených akcí a získal tříbrankový náskok, což se projevilo i na sebevědomí našich borců a v těchto úsecích zápasu soupeř utkání dominoval. Ihned po zvýšení na 2:5 nasadil (po vzoru profeisonálních mužstev) hru bez brankáře, avšak absenci hostujícího gólmana dokázali naši hráči využít, jmenovitě se svojí dobrou prací při rozbití rozehrávky soupeře a svýma rychlýma nohama dokázal prosadit Lukáš Antonovič - 3:5. Hostující tým zvýšil po pohledné kombinaci střelou do prázdné branky na 3:6, avšak poslední slovo si vzali domácí hráči, konkrétně Michal Jakoubek, který pár vteřin před koncem zápasu tváří v tvář v samostatném úniku hostujícímu brankáři nedal šanci a chladnokrevně k tyči korigoval stav utkání na 4:6. Utkání přihlížela (na přátelské utkání slušná) divácká kulisa čítající bezmála 30 diváků, kterým tímto děkujeme a věříme, že je naše první utkání nezklamalo.

Hodnocení trenéra Jáchyma Oswalda: S přístupem hráčů k utkání jsem spokojen, hráči odvedli dobrou práci zejména v defenzivě, což bylo ostatně i naším cílem pro toto přátelské utkání. Samozřejmě že některé inkasované góly byly zaviněny chybami jednotlivců, ale vzhledem k tomu, že to byl vůbec první zápas, nebylo to špatné. Pro některé hráče to byl první futsalový zápas v kariéře, což se (zejména v jejich pohybu, v přebírání hráčů apod.) projevilo. V druhém poločase nás výrazně podržel brankář Ladislav Šinágl. Nedostatky vidím zejména v přechodové a útočné fázi. Šancí jsme si proti tak kvalitnímu soupeři vytvořili poměrně mnoho, avšak naší slabinou bylo jejich neproměňování. Čeká nás ještě hodně tvrdá tréninková práce, ale na hráčích je vidět, že mají chuť na sobě pracovat.     

Zpět